server wont start after changinthe IP to go from local 2 LAN

Can't get the client or server set up? Ask here!
We're on Discord! https://discord.gg/4dgAzfC
Post Reply
User avatar
CharlieFrost
Posts: 33
Joined: Sat Nov 08, 2014 11:13 pm

server wont start after changinthe IP to go from local 2 LAN

Post by CharlieFrost » Sun Feb 15, 2015 9:48 pm

so I have been running this server loacaly (127.0.0.1). I have set my IP static and and allowed coommunicaiton through port 3306 on my router and ports for FFXI. I updated all the IP addresses in the conf files and ran the ipzone query in navicat. upon starting my server it. starts running something then closes quick before I can read what it says. is there something that I missed. I even tried rebuilding the servers with the same result.
MCP, A+, Net+
Microsoft- Server/OS/Security Fundamentals

User avatar
atom0s
Developer
Posts: 537
Joined: Thu Oct 25, 2012 9:52 am

Re: server wont start after changinthe IP to go from local 2

Post by atom0s » Sun Feb 15, 2015 9:51 pm

Check the log files to see what the problem is.

User avatar
CharlieFrost
Posts: 33
Joined: Sat Nov 08, 2014 11:13 pm

Re: server wont start after changinthe IP to go from local 2

Post by CharlieFrost » Mon Feb 16, 2015 9:05 pm

Here is what 'map-server' log says:

[1;32m[Status][0m Memory manager initialised: [1;37mlog/DSP.leaks[0m
[1;37m[Info][0m DarkStar - Git Revision Hash: [1;37mUnknown[0m.
[1;32m[Status][0m do_init: begin server initialization...
[21:01:48][1;37m[Info][0m Console Silent Setting: 0 - [1;32m[OK][0m
[21:01:48][1;32m[Status][0m do_init: map_config is reading - [1;32m[OK][0m
[21:01:48][1;32m[Status][0m luautils::init:lua initializing... - [1;32m[OK][0m
[21:01:48][1;32m[Status][0m do_init: sqlhandle is allocating[21:01:48][1;35m[SQL][0m Host 'SephyderLaptop' is not allowed to connect to this MySQL server


Sorry for delay in response got busy at work today.
MCP, A+, Net+
Microsoft- Server/OS/Security Fundamentals

User avatar
kjLotus
Lead Developer
Posts: 1813
Joined: Sun Jul 22, 2012 2:16 pm

Re: server wont start after changinthe IP to go from local 2

Post by kjLotus » Mon Feb 16, 2015 9:33 pm

tells you exactly what the problem is: your mysql server is denying the connection (is it on the same machine that you're running the server on?)

User avatar
CharlieFrost
Posts: 33
Joined: Sat Nov 08, 2014 11:13 pm

Re: server wont start after changinthe IP to go from local 2

Post by CharlieFrost » Mon Feb 16, 2015 9:38 pm

Yes it is, all I did was change all the IPs to 192.168.1.11, IP address is static for this machine on network.
MCP, A+, Net+
Microsoft- Server/OS/Security Fundamentals

User avatar
CharlieFrost
Posts: 33
Joined: Sat Nov 08, 2014 11:13 pm

Re: server wont start after changinthe IP to go from local 2

Post by CharlieFrost » Mon Feb 16, 2015 9:46 pm

ok I feel like a derp right right now, but it was a learning experience. I was looking around in MySQL Workbench and found the "Users and Privileges' section.

I just updated my IP there and Voi'la server starts. :oops:
MCP, A+, Net+
Microsoft- Server/OS/Security Fundamentals

Post Reply