r2186 on Linux

Can't get the client or server set up? Ask here!
We're on Discord! https://discord.gg/4dgAzfC
azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 1:32 pm

Hello again. Starting the server (./dsgame) stops at "[Status] luautils::free:lua free... - [OK]", then shows the message "Segmentation fault (core dumped)" and crashes. After updating, I did the following:

1. Executed the new and modified .sql scripts.
2. Patched dssearch with dssearchv6.diff.
3. sh autogen.sh
4. CPPFLAGS=-m32 CXXFLAGS=-m32 ./configure
5. make

Haven't found anything yet to help me fix this. I appreciate any help you can offer. Thank you.
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

metronet
Posts: 10
Joined: Mon Dec 03, 2012 7:46 pm

Re: r2186 on Linux

Post by metronet » Sat Jan 05, 2013 1:37 pm

It could be a similar issue as reported in this other thread:

http://forums.dspt.info/viewtopic.php?f ... 2&start=10

You may try rolling back just the item_mods.sql to r2179 and see if it works?

azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

Re: r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 1:46 pm

That did work for me. Sorry for the duplicate post, searched for 2186 and not any previous revision. Apologies.
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

Re: r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 1:50 pm

In another note, now ./dsconnect is not working for me:

[Error] make_listen_bind: bind failed (socket #3, code 98)!
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

Re: r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 1:54 pm

Pay no attention. Restarted my VM and it's working now.
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

Re: r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 3:45 pm

I'm experiencing some really strange behavior: after interacting with a NPC, my character name and appearance changes... when I zone out it returns to normal but will happen again when interacting with another NPC. Probably is a particular problem with my server, but has anyone experienced this? I don't want to report this as a bug yet because I'm running a personal private server and want to make sure the problem is just in my server...

Thanks...
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

metronet
Posts: 10
Joined: Mon Dec 03, 2012 7:46 pm

Re: r2186 on Linux

Post by metronet » Sat Jan 05, 2013 4:18 pm

If you go to your POL check files, for the FFXI version does it show ver 30121205_4 or something else?

Not sure what's the best way but you might need to somehow trigger the client to upgrade to the latest version... that would be my guess :-)

azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

Re: r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 4:38 pm

PlayOnline Ver.20110829_E
Final Fantasy XI Ver.20110829_3
Tetra Master Ver.20040909_0
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

azafaraht
Posts: 74
Joined: Thu Nov 22, 2012 11:04 am

Re: r2186 on Linux

Post by azafaraht » Sat Jan 05, 2013 4:42 pm

I can only update FFXI If I purchase a content id again, right?

Edit: Nevermind, through check files it should be possible I guess.
Server running on Ubuntu 12.04 Server 64-bit on VirtualBox
Client running on Windows 7 64-bit iMac

Vanyel
Posts: 31
Joined: Sun Jul 22, 2012 10:58 am
Location: New Brunswick, Canada

Re: r2186 on Linux

Post by Vanyel » Sat Jan 05, 2013 4:46 pm

azafaraht wrote:I can only update FFXI If I purchase a content id again, right?

Edit: Nevermind, through check files it should be possible I guess.
Remember when updating your client you have to paste the Update Patch into the folder before you check the files. If you don't put the patch in every time you update so you see "Unknown Version" it'll go through the motions but will not update your client.

Post Reply